Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voorbeeld: samenvoegregel EPW+EPN: woning met dokterspraktijk Voorbeelden: indeling van het gebouw

Voorbeeld: samenvoegregel EPW+EPN: woning met dokterspraktijk

Geldig voor bouwaanvragen vanaf 01.03.2017

Kijken we naar onderstaande plannen van een eengezinswoning met dokterspraktijk. De ruimten op het niveau +1 maken deel uit van de woning en kunnen zonder twijfel aan de worden toegewezen. Op het gelijkvloers behoren de leefruimte, keuken, privé- inkom en WC zeker tot de . Het praktijkgedeelte en berging op kelderniveau behoren tot de . Als het bureau voor privézaken gebruikt wordt, mag deze bij de EPW-eenheid horen. Wordt het bureau gebruikt als bureau voor de dokter en wordt het dus voor professionele doeleinden gebruikt, is dit wel EPN. De traphal is gemeenschappelijk.

Aangezien de dokterspraktijk verweven is met de woonfuncties, zeker indien het bureau voor professionele doeleinden gebruikt wordt, én aangezien de dokterspraktijk een heeft dat niet groter is dan 800 m³, mag deze beschouwd worden als onderdeel van de EPW-eenheid. Er mag bijgevolg een gezamenlijk E-peil worden bepaald. De praktijkruimtes vallen dan onder de EPW-methode.

Opmerking: het samenvoegen is niet verplicht. Het blijft mogelijk om de praktijkruimte en bijhorende berging als aparte EPN-eenheid te beschouwen.