Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toepassingsgebied Haalbaarheidsstudie

Toepassingsgebied

Geldig voor alle bouwaanvragen

Het toepassingsgebied legt uit welke technieken u moet onderzoeken, afhankelijk van de functie en de grootte van het gebouw.

Welke gebouwen?

De haalbaarheidsstudie is verplicht voor gebouwen die aan volgende voorwaarden voldoen:

  • het betreft een nieuwbouw
  • het gebouw heeft een totale van meer dan 1000 m²
  • het gebouw wordt verwarmd of gekoeld om een specifieke binnentemperatuur te bekomen

Als het project binnen 1 (of melding) meerdere gebouwen omvat, moet u de bruikbare vloeroppervlaktes van deze gebouwen optellen.

Welke technieken?

De bestemming van het gebouw en de bepalen welke technieken u moet onderzoeken, zoals vastgelegd in de onderstaande tabel. Hierbij gaat u steeds uit van de die het grootste deel van de volledige oppervlakte inneemt (ook als het uit verschillende gebouwen bestaat).

Voor gebouwen die zich - in vogelvlucht - op minder dan 500 m afstand bevinden van de aangeduide locaties(opent in nieuw venster) (zip-bestand, na uitpakken te openen met Google Earth), moet u de beschikbaarheid voor stads/blokverwarming of -koeling onderzoeken. Het dichtstbijzijnde punt van het op te richten gebouw geldt als referentie. Als de aangeduide warmteleverancier aangeeft dat hij geen warmte meer ter beschikking heeft of wenst te leveren, is een verder onderzoek niet nodig.