Gedaan met laden. U bevindt zich op: Elektrische warmtepomp voor sanitair warm water: invoer in de software (voor bouwaanvragen van 01-01-2016 t.e.m. 31-12-2018) Elektrische warmtepomp voor sanitair warm water: invoer in de software (huidig)

Elektrische warmtepomp voor sanitair warm water: invoer in de software (voor bouwaanvragen van 01-01-2016 t.e.m. 31-12-2018)

Geldig voor bouwaanvragen van 01.01.2016 tot 31.12.2018 Bekijk tijdslijn

Met dit stappenplan voert u een elektrische warmtepomp voor warm tapwater in de EPB-software 3G in.

Invoer als opwekkingstoestel voor warm tapwater

Als de warmtepomp instaat voor warm tapwater maakt u onder de knoop ‘Sanitair warm water’ in de boomstructuur een installatie voor sanitair warm water aan. Bij het tabblad ‘Warmteopwekkingssystemen’ geeft u de volgende algemene gegevens in:

  • ‘Merk’ en ‘product-ID’ van de warmtepomp
  • ‘Soort toestel’: kies ‘warmtepomp’
  • ‘Type warmtepomp’: kies ‘Elektrische warmtepomp’.

In het blok ‘Toepassing van de Ecodesign-richtlijn’ worden dan enkele vragen gesteld om na te gaan of het toestel onder een van de Ecodesign verordeningen valt (EU n°811/2013 tot n°814/2013):

  • ‘Toestel is voor 26/9/2015 op de markt gebracht’: als het toestel geproduceerd werd voor deze datum vult u hier ‘ja’ in. Meer informatie vindt u bij ‘Invoergegegevens voor de EPB-software’.
  • ‘Verwarmingstoestel met apart opslagvat of met externe warmtewisselaar’: wanneer een opslagvat of warmtewisselaar wordt beschouwd als extern, vindt u bij ‘Invoergegegevens voor de EPB-software’.
  • ‘Vermogensbereik’: vul hier het thermische vermogensbereik van de warmtepomp in.
  • ‘Opslagcapaciteit’: vul hier de opslagcapaciteit van het toestel in.

Op basis van de invoer in dit blok bepaalt de software of de warmtepomp onder een Ecodesign verordening valt. Er verschijnt een melding onderaan dit blok.

De verdere invoer in de software wordt bepaald door het feit of de opwekker al dan niet onder Ecodesign valt. Als de opwekker onder Ecodesign valt, vult u het capaciteitsprofiel en de energie-efficiëntie of energie-efficiëntieklasse in, bepaald volgens de Europese verordening die van toepassing is.