Gedaan met laden. U bevindt zich op: EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update oktober 2023 Nieuwsberichten van Vlaams Energie- en Klimaatagentschap

EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update oktober 2023

Nieuwsbericht
24 oktober 2023

EFRO Vlaanderen

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in Vlaanderen heeft nieuwe oproepen(opent in nieuw venster) gelanceerd. Binnen het thema ‘Duurzaam Vlaanderen’ staan er momenteel oproepen open voor projecten die inzetten op het bevorderen van hernieuwbare energie en duurzame multimodale stedelijke mobiliteit. De procedure voor indiening verloopt in twee stappen. Eerst moet het project aangemeld worden via een vooraanmelding, vervolgens kan men overgaan tot de indiening van het volledige projectvoorstel.

Voor meer informatie over EFRO Vlaanderen kan u terecht bij VLAIO of bij de dienst Europa van uw provincie.

EU-innovatiefonds

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat de volgende oproepen van het EU-innovatiefonds openen op 23 november. Het gaat om de gebruikelijke oproepen voor demonstratieprojecten, maar ook om een pilootveiling voor Europese hernieuwbare waterstofproductie die voor het eerst georganiseerd wordt. Over deze pilootveiling organiseerde DG CLIMA een infosessie(opent in nieuw venster) op 5 oktober, die u kan herbekijken.

De verwachte deadlines voor de indiening van projectvoorstellen zijn:

  • Pilootveiling voor hernieuwbare waterstofproductie: 8 februari 2024

  • Oproepen voor demonstratieprojecten: 9 april 2024

Meer informatie is terug te vinden op de website van het EU-innovatiefonds(opent in nieuw venster) en de VEKA-website.