Belgische kaas de ruimte in!

Belgische kaas is wereldberoemd én daarbuiten: één van de Belgische kaasspecialiteiten is immers verstuurd naar het internationale ruimtestation ISS, waar Amerikaanse astronaute Shannon Walker een portie van haar favoriete Belgische kaas bestelde.

Familiale kaasmakerij 't Groendal

Shannon blijkt verlekkerd op de kazen OG Kristal en Old Farmdale van familiale kaasmakerij 't Groendal in Rumbeke. "Dat zijn de varianten van onze Brokkeloud Roeselare en de Oud Roeselare die we maken voor de Amerikaanse markt en die respectievelijk twee en één jaar moeten rijpen", getuigt Louis-Philippe Deweer van 't Groendal.

‘Houston, I need Belgian cheese’

De astronauten in het ISS mogen een wish list opstellen en fijnproever Shannon droomde blijkbaar van een stukje heerlijke Belgische kaas. Ze leerde deze kaas kennen in een winkel in Houston, waar ook de NASA ging aankloppen. De Belgische fabrikant stuurde met plezier een flinke portie op, zodat de NASA eerst enkele testen kon doen om de veiligheid te garanderen. Deze Belgische kaasspecialiteit doorstond met glans de kwaliteits- en voedselveiligheidstesten. Shannon kan genieten van een echte kaasbeleving, want er komt gelukkig geen sondevoeding of kaas in tubes aan te pas.

Shannon Walker in het internationale ruimtestation ISS

Benieuwd naar het rijke assortiment Belgische kazen van topkwaliteit? Je vindt gemakkelijk een leverancier op www.belgiandairy.com. Zelfs tot in de ruimte, als het moet!