“We voelen dat er meer aandacht is voor het lokale”

Aan het woord is Hendrik Draye, manager van Carrefour market uit Herent. De winkel die Hendrik zelfstandig uitbaat met zijn broer Simon en zo’n vijftigtal werknemers telt, zet bewust in op de verkoop van lokale producten. Elke dag maakt hij het verschil door lekkers uit de buurt een prominente plaats te geven in de winkelrekken. Zo biedt hij zijn klanten het beste van bij ons.

  

Waarom ben je ambassadeur lekker van bij ons?

“Omdat ik geloof in het lokaal verhaal. We bieden lokale producten aan en ik kom er graag voor uit: ik ben er persoonlijk van overtuigd dat er echt wel een verandering nodig is. Meer lokaal consumeren is een van de vereisten van het globale klimaatakkoord en dat kunnen wij invullen. Als supermarkten het niet doen, kunnen consumenten ook niet lokaal kopen. De supermarkten moeten dus een aanbod ontwikkelen en katalysator zijn.”

“Ook Carrefour nationaal zet in op lokaal met het kwaliteitslabel kwaliteitsketen Carrefour (KKC). In dit kader gaat Carrefour duurzame partnerschappen aan met lokale telers. Het is een mooi project waar bovendien nog veel onbenut potentieel zit. Daarin stappen wij als franchise ook vol overtuiging in mee.”

Wat bieden jullie aan?

“Wij verkopen hier lokaal vlees, zuivel, bieren, wijn, gins, soepen, mosterd, fruit, groenten en nog veel meer. We werken op een zo structureel mogelijke manier samen met de verschillende producenten en dat in permanent overleg.”

“Zoveel mogelijk lokaal aanbieden is het streefdoel en we proberen daar waar er een interessant lokaal aanbod ontstaat, het altijd op te nemen. We zijn op die manier anders dan een klassieke supermarkt en voelen dat de belangstelling van de consument groeit.”

Carrefour

  

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat