Acht leerlingen van verschillende Vlaamse hotel- en toerismescholen namen deel aan de 10de AEHT Cornet Trophy 2022, een culinaire wedstrijd. Lekkers van bij ons schitterde in de gerechten.
Antwerpse ondernemers in contact brengen met landbouwers in de buurt van ’t Stad. Dat is het doel van de A-ploeg. Zo kan iedereen genieten van lokaal lekkers.
De broers Steven en Christophe baten samen viswinkel de Vistafel en Alfa Fish, een vis- en mosselgroothandel, uit. “We proberen de referentie te zijn in Vlaanderen wat verse vis betreft.”
Bram Heylens is chef van De Schranshoeve in Vorselaar, een brasserie die al sinds 2016 de lokale kaart trekt. “We gaan 100% voor Belgische producten, en het liefst van al Vlaamse.”
Ivan De Keyser is zaakvoerder van Breydel, producent van ovengebakken, ambachtelijk varkensvlees. De laatste tien jaar zet Breydel sterk in op duurzaamheid en beleving.
Stefaan en zijn vrouw Hermine runnen samen het legkippenbedrijf De Kloosterbeekhoeve en eierhandel ’t Munckenei. Al bijna twintig jaar zorgen ze voor lekkere en verse eitjes op tafel.
Warnez Potatoes is al decennialang een gevestigde waarde in de aardappelsector. Het liefst werkt het Tieltse bedrijf met aardappelen die zo lokaal mogelijk geteeld worden, legt Geoffrey Delbaere uit.
Boeren & Buren, trotse ambassadeur Lekker van bij ons, is het uitgelezen initiatief om lokaal lekkers te ontdekken. Om hun ambassadeurschap te vieren, gingen we graag op bezoek bij de Buurderij van...
La Lorraine Bakery Group is een Oost-Vlaams familiebedrijf, bekend dankzij de heerlijke taarten en broden. Nele Van Malderen, directeur communicatie en duurzaamheid, legt uit waarom ze een echte...
Philip en Nancy zijn de trotse eigenaars van Hoeve Zuid-Bellegoed in Ieper. Ze verwerken er een deel van hun melk zelf tot lekkere zuivelproducten die ze verkopen in hun hoevewinkel. Maak kennis met...
Hendrik Draye baat samen met zijn broer Simon de Carrefour market in Herent uit. Ze zetten bewust in op de verkoop van lokale producten en werken dan ook samen met boeren en bedrijven uit de buurt.
Chef Thijs Vervloet (31) is trots op al het lekkers dat ons land te bieden heeft. Hij is zaakvoerder van restaurant Colette – De Vijvers en Bistro De Vijvers, beide gelegen op domein De Vijvers in...

Ambassadeurs

Maak kort kennis met nog enkele andere ambassadeurs:

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat