In Vlaanderen houden we van lekker eten, dat hoeven we niet meer uit te leggen. Historisch bepaald heeft elke streek zijn eigen specialiteiten en lekkernijen. Streekproducten om trots op te zijn.
Een lekker stuk varkensvlees, smaakvol en duurzaam geproduceerd, daar maken Bart Mouton en Filip van Laere van Duroc d'Olives werk van. In hun varkensboerderijen in Lochristi en Kruishoutem kweken ze...
Met passie en liefde zorgen Tim en Dorien voor hun runderen. Lees hier het verhaal van rundveebedrijf Van het Lindeveld.
Onze Noordzee zit vol met lekkers. Meer dan veel mensen durven denken. Sven De Muynck van viswinkel C-Food uit Lochristi heeft als persoonlijke missie om zoveel mogelijk klanten te verrassen met zijn...
Van eind juni tot begin augustus plukken Lu en Els Adriaensen uit Merksplas kersen. Van maart tot december verdiepen ze zich in hun aardbeien. In dit familiebedrijf in de Kempen staat zomerfruit elke...
Acht leerlingen van verschillende Vlaamse hotel- en toerismescholen namen deel aan de 10de AEHT Cornet Trophy 2022, een culinaire wedstrijd. Lekkers van bij ons schitterde in de gerechten.
Antwerpse ondernemers in contact brengen met landbouwers in de buurt van ’t Stad. Dat is het doel van de A-ploeg. Zo kan iedereen genieten van lokaal lekkers.
De broers Steven en Christophe baten samen viswinkel de Vistafel en Alfa Fish, een vis- en mosselgroothandel, uit. “We proberen de referentie te zijn in Vlaanderen wat verse vis betreft.”
Bram Heylens is chef van De Schranshoeve in Vorselaar, een brasserie die al sinds 2016 de lokale kaart trekt. “We gaan 100% voor Belgische producten, en het liefst van al Vlaamse.”
Ivan De Keyser is zaakvoerder van Breydel, producent van ovengebakken, ambachtelijk varkensvlees. De laatste tien jaar zet Breydel sterk in op duurzaamheid en beleving.
Stefaan en zijn vrouw Hermine runnen samen het legkippenbedrijf De Kloosterbeekhoeve en eierhandel ’t Munckenei. Al bijna twintig jaar zorgen ze voor lekkere en verse eitjes op tafel.
Warnez Potatoes is al decennialang een gevestigde waarde in de aardappelsector. Het liefst werkt het Tieltse bedrijf met aardappelen die zo lokaal mogelijk geteeld worden, legt Geoffrey Delbaere uit.

Ambassadeurs

Maak kort kennis met nog enkele andere ambassadeurs:

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat