Eerlijk vlees sinds 1954

“Ons vlees is het resultaat van jaren werk, ervaring en passie. Dat proef je.”


November 1954: slagerij Raemdonck ziet het levenslicht in Wondelgem. 10 jaar later richt Joseph Raemdonck het landbouwbedrijf Van de Langendam in Sleidinge op. In 1978 beslist zijn zoon Marc mee in de zaak te stappen, en legt hij zich toe op het kweken van Belgisch witblauw voor de slagerij. Vandaag baat Marc samen met zijn vrouw Claudine de zaak uit. “We mogen bescheiden zeggen dat wij al lang de term ‘korte keten’ mogen hanteren, zonder het al die jaren te beseffen. Maar in onze slagerij was het nooit anders.”

Op hoeve Van de Langendam worden de runderen gekweekt met respect voor traditie, maar met de efficiëntie van een modern bedrijf. De runderen van het witblauwe ras groeien op in de weide en worden gevoederd met natuurlijke grondstoffen. 

“We fokken zelf ons ras Belgisch witblauw, doen de selectie van de runderen en proberen zelfs om binnenkort alle voeding zelf te voorzien. Alle kalveren worden bij ons geboren en blijven bij ons op de boerderij, net zoals de vrouwelijke runderen zolang dracht mogelijk is. Het is arbeidsintensief en vergt veel studeerwerk, maar het loont de moeite als we vaststellen dat ons cliënteel groeit.” 

Waarom lokaal?

“We geloven erin dat de bewuste consument op zoek zal blijven gaan naar lokale = betere  producten. Ons vlees is het resultaat van jaren werk, ervaring en passie. En dat proef je.”
 

 

 

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat