Onze kinderen vechten vaak om het laatste stukje vlees

De liefde voor het vak is groot op landbouwbedrijf Van het Lindeveld. Zeven dagen op zeven zorgen Tim en Dorien met de grootste zorg voor hun runderen. De passie en liefde voor hun vak, dat proef je. Maak kennis met Tim Bottu van Van het Lindeveld.

Stamboekdieren

"Mijn ouders zijn de boerderij in 1984 met Belgisch witblauw gestart, dat zijn onze stamboekdieren. De passie voor ons vak zit stevig verweven in het Belgische witblauw. Daarnaast is het een geweldig ras als het aankomt op rendement, ze bieden veel vlees. Zo'n vier jaar geleden hebben we de Black Agnus runderen aan dat aanbod toegevoegd. Onze natuurweides werden te schraal voor de Belgisch witblauw runderen en dus beslisten we om met een tweede ras te werken. Black Agnus past qua eigenschappen heel goed op onze schralere weides aan de Getevallei. Qua smaak kunnen we zo ook ons aanbod uitbreiden. Da’s een goeie zaak voor zowel de natuur als onze klanten.  

Zogen bij de moeder

“De pasgeboren kalfjes groeien op bij hun moeder. Ze kunnen zo'n zes maanden zogen bij hun moeder en da's uniek. Op die manier proberen we de authentieke vleessmaak, de smaak zoals je ze vroeger proefde bij je grootouders, terug tot bij de mensen te brengen. Buitenlands vlees uit de supermarkt heeft vaak niet dezelfde smaak als vlees vanop de hoeve. Dat merken we aan de reacties van onze klanten. Veel klanten kiezen voor onze hoevepakketten om op die manier een duurzaam stukje vlees aan hun menu toe te voegen. En de allerkleinsten smullen met veel plezier mee. Dat merken we hier thuis aan tafel ook, daar is het vaak vechten om het laatste stuk vlees. Een groter compliment kun je niet krijgen,” glimlacht Tim.

Tim van het lindeveld
Beste stukken eerst

“Vlees van bij ons, daar mogen we trots op zijn, vindt Tim. Een koe die goed verzorgd wordt, die stevig kan grazen en waarbij de kalfjes al zogend groot worden, levert smakelijk vlees af. Door de professionele omkadering, de strikte regels rond voedselveiligheid en bijkomende controles mag je er zeker van zijn dat hoevevlees op en top is. Geen reden dus om je stuk filet pur verder dan je lokale veehouder te gaan zoeken.”

In de vleespakketten die je bij Van het Lindeveld koopt, zitten steeds de beste stukken van het rund. "Wij houden onze beste runderen apart voor de vleespakketten. Die koeien zijn goed gevoederd en ze rijpen langer in slachthuis voordat ze naar de slager gaan. Daarnaast levert de beenhouwer vakwerk. En dat proef je.”

Niets gaat verloren

Een keer per maand verkopen Tim en Dorien verse vleespakketten op hun hoeve. Wanneer de koe verdeeld is, brengen ze het vlees aan de man. Ze maken er een punt van om het vlees vers en vacuümverpakt te verkopen. “Omdat onze hoeve afgelegen ligt, doen veel klanten hun aankoop in één keer. Door op vraag en bestelling verspakketten te maken, zijn we zeker dat de volledige koe de deur uitgaat. Zo is er geen overschot en gaat niets verloren. Dit efficiënte proces maakt het duurzaam én voordelig voor de klanten,” legt Tim uit.

  
 

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat