Gedaan met laden. U bevindt zich op: Luchtkwaliteit Hygiënische ventilatie: nieuwbouw en IER - niet-residentieel en industrie

Luchtkwaliteit

Geldig voor alle bouwaanvragen

Een moet steeds voorzien worden van verse buitenlucht. In een , kan u onder bepaalde voorwaarden ook doorstroomlucht uit een andere ruimte herbruiken. Het is in dat geval noodzakelijk om de kwaliteit te bepalen en te oordelen of de doorstroomlucht daarvoor geschikt is. De luchtkwaliteit wordt ingedeeld in klassen en is afhankelijk van de activiteiten die in de ruimte plaatsvinden. Vervolgens kan aan elk ruimtetype een ETA-klasse voor de luchtkwaliteit toegekend worden.

Luchtkwaliteit in de software

In de software kunt u zien over welke luchtkwaliteit het gaat in de tabel bij hygiënische ventilatie. Links in de tabel staat per ruimte een kleur aangegeven. Groen staat voor ETA 1, Geel voor ETA 2, enzovoort. Voor bepaalde ruimtes weet de software echter niet wat de luchtkwaliteit is, bijvoorbeeld ruimtes met categorie ‘Ruimte niet voor menselijke bezetting’ en soort ‘Andere (corridor, archief,…). Aangezien de luchtkwaliteit niet gekend is (het kan namelijk over verschillende soorten ruimten gaan), geeft de software een melding aan de gebruiker. Deze melding wil duidelijk maken dat je moet controleren dat de luchtkwaliteit van deze ruimte voldoet om te kunnen doorstromen. Dit is louter een informatieve melding en heeft verder geen gevolgen.