Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hygiënische ventilatie: renovatie - residentieel, niet-residentieel en industrie Hygiënische ventilatie

Hygiënische ventilatie: renovatie - residentieel, niet-residentieel en industrie

Geldig voor alle bouwaanvragen

EPB wil energiezuinige gebouwen met een gezond binnenklimaat stimuleren, ook bij bestaande gebouwen. Hiervoor worden minimale ventilatie-eisen opgelegd bij verbouwingen, gedeeltelijke herbouw en uitbreidingen. Die eisen worden enkel opgelegd voor de nieuwe delen, wat toelaat om een volledig werkend systeem in fasen te realiseren (bv. omwille van financiële beperkingen). Bij toekomstige verbouwingen kan de eigenaar dan de ventilatievoorzieningen vervolledigen tot een ventilatiesysteem.

Als het praktisch en financieel haalbaar is, is het aangeraden om meteen een volledig en correct werkend ventilatiesysteem te realiseren met de nodige ventilatievoorzieningen, dus ook waar dat niet verplicht is (bv. in de bestaande ruimten).

Beschermde gebouwen

Er gelden op vlak van ventilatie geen eisen voor beschermde gebouwen en bestaande gebouwen die deel uitmaken van een beschermd cultuurhistorisch landschap, stads- of dorpsgezicht.

Als de situatie het toelaat, is het echter aan te raden om toch de nodige voorzieningen te treffen.

Installatie-eisen

Als uw project moet voldoen aan de installatie-eisen (zie eisentabel), kan het zijn dat er installatie-eisen gelden voor het ventilatiesysteem: klik door naar de installatie-eisen voor ventilatiesystemen.

Meer over hygiënische ventilatie: renovatie