Gedaan met laden. U bevindt zich op: Fiscale fiche en belastingen Verloning en voordelen

Fiscale fiche en belastingen

Waar vind je de fiscale fiche en welke informatie daarvan is belangrijk voor je (online) belastingaangifte? Zijn er specifieke aandachtspunten voor personeelsleden binnen de diensten van de Vlaamse overheid? Op deze webpagina vind je een overzicht en enkele tips.

Vanaf 2022 ontvang je je salaris van december op de laatste werkdag van december, in plaats van de eerste werkdag van januari. Lees meer over de impact en een beschikbaar werkgeversattest voor bepaalde premies of toelagen op de webpagina ‘Uitbetaling salaris december vanaf 2022’.

Voor wie?

Voor het inkomstenjaar 2023 ontvang je uitzonderlijk 2 fiscale fiches door de overgang naar een nieuwe loonmotor in Vlimpers. Je ontvangt een fiche voor de prestaties van:

 • januari tot en met juni 2023
 • juli tot en met december 2023

Fiscale fiche 281.10

Elk jaar beschik je over één of meerdere fiscale fiches die je nodig hebt om je belastingaangifte in te vullen. Op deze fiscale fiche vind je het bedrag van alle betalingen, inhoudingen, tussenkomsten, voordelen van alle aard en herberekeningen van het afgelopen inkomstenjaar. Bij de fiscale fiche vind je ook een controledocument dat de details per maand weergeeft.

Je vindt de nieuwe fiche jaarlijks in de loop van de maand maart via Vlimpers(opent in nieuw venster) (tegel ‘Loon’ > ‘Overzicht Selfservice’ > ‘Salarissen en beloning’ > ‘Fiscale fiche 281.10’ of ‘Andere fiscale fiches’). Je kunt de gewenste fiche opslaan of afdrukken. Je vindt er naast de recentste fiche ook de fiches van afgelopen jaren.

Hulp nodig? Lees de invoerinstructies bovenaan het Vlimpers-scherm. Heb je geen toegang tot Vlimpers? Contacteer je HR-verantwoordelijke.

  Goed om te weten
  • Een inkomstenjaar loopt van 1 januari tot 31 december.
  • Ben je uit dienst of langdurig afwezig? Dan ontvang je de fiscale fiche uiterlijk eind april per post.
  • Geef je je belastingaangifte online in? Dan stromen de gegevens van de fiscale fiche automatisch door.

  Fiscale fiche 281.25 voor herberekeningen

  De fiscale fiche 281.25 wordt opgemaakt voor herberekeningen van ten onrechte uitbetaalde bedragen die betrekking hebben op voorgaande jaren.

  Je werkgever bezorgt deze fiche automatisch aan de fiscus die het herberekent. Deze herberekening gebeurt in principe binnen de 4 maanden. Voor de opvolging hiervan neem je contact op met de federale overheidsdienst Financiën(opent in nieuw venster). Voor vragen met betrekking tot de berekeningen op de fiche neem je contact op met je personeelsdienst.

  Tips voor belastingaangifte

  De fiscale fiche 281.10 bevat heel wat informatie. Maar welke informatie neem je over op je papieren belastingaangifte of controleer je op je digitale aangifte via 'Tax-on-web'? Enkele tips.