Gedaan met laden. U bevindt zich op: Stap 4: kies digitale leermaterialen Kenniscentrum Digisprong

Stap 4: kies digitale leermaterialen

Om ICT in je school te integreren, moet je goede digitale leermaterialen kiezen. Dat zijn materialen die aansluiten bij je ICT-visie en passen in je ICT-beleid. Ze helpen je leraren om de resultaten te bereiken die je wilt.

Waarschijnlijk gebruik je al verschillende digitale leermaterialen: een elektronische leeromgeving, een evaluatieprogramma, een leerlingvolgsysteem, software die automatisch wiskundeoefeningen maakt … Er is een overaanbod aan educatieve software, en vaak kost die geld. Denk daarom goed na welke meerwaarde je nieuwe materialen moeten bieden en waartoe ze moeten bijdragen. Misschien is er openbronsoftware die aan je verwachtingen tegemoetkomt? Denk ook aan nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie (AI) en virtual reality (VR) die je lessen en je school kunnen versterken.

Kort samengevat: kies doordacht. Niet alleen om je ICT-beleid te realiseren, ook om miskopen te vermijden en geen tijd te verspillen.

Wil je op een duurzame manier digitaal leermateriaal aankopen en ermee omgaan? Je vindt inspiratie in onze wegwijzer(PDF bestand opent in nieuw venster).

Op zoek naar openbronsoftware? Op KlasCement vind je openbronsoftware die je kunt gebruiken in je school(opent in nieuw venster).