Gedaan met laden. U bevindt zich op: Digitale School: subsidie voor secundaire scholen om digitale leertrajecten uit te werken Professionalisering

Digitale School: subsidie voor secundaire scholen om digitale leertrajecten uit te werken

Met de oproep Digitale School wil Vlaanderen de digitale vaardigheden en mediawijsheid van leerlingen in het secundair onderwijs verbeteren. Via Digitale School krijg je financiële steun om als secundaire school samen met bedrijven, federaties of kennisinstellingen een traject te ontwikkelen en te creëren om die digitale vaardigheden in je lessen te integreren. De nadruk ligt op artificiële intelligentie en cyberveiligheid.

Het doel van zo’n traject? Leraren(teams) helpen om in hun lessen:

  • op een laagdrempelige manier leerlingen digitale vaardigheden aan te leren met bestaande tools
  • met leerlingen te werken rond digitale vaardigheden en mediawijsheid via concrete en reële onderwerpen van maatschappelijk belang
  • de eindtermen digitale vaardigheden en mediawijsheid in te vullen door stil te staan bij de juridische, maatschappelijke en ethische vraagstukken over digitalisering.

Ook domein- en vakoverschrijdend werken krijgt daardoor extra aandacht.

Wil je zelf een project indienen? De nieuwe oproep(opent in nieuw venster) loopt tot en met 15 september 2022.

Let op: elke oproep heeft een andere focus.

Digitale School wordt gecoördineerd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Kenniscentrum Digisprong zit bij VLAIO in de jury die de ingediende projecten selecteert, en volgt elk uitgekozen traject mee op.

Haal alvast inspiratie uit lopende projecten die financiële steun krijgen.(opent in nieuw venster)

Of laat je inspireren door gerealiseerde projecten: