Vraag hier mijn VerbouwPremie aan

Doelgroepen

U kunt Mijn VerbouwPremie aanvragen voor de woning of de privatieve delen van het dat u op de zelf als hoofdverblijfplaats bewoont volgens het bevolkingsregister en waarvan u bent (zie rubriek hieronder) alsook voor andere woningen, appartementen, appartementsgebouwen en gebouwen zonder woonfunctie.

Wie investeert in een waar hij of zij geen eigenaar van is of waar hij of zij niet woont, komt enkel in aanmerking voor de premies voor energie-efficiënte investeringen zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, warmtepomp, zonneboiler en warmtepompboiler (zie rubriek ‘niet eigenaar-bewoner’ hieronder). Als u het gebouw verhuurt op de private huurmarkt gelden dezelfde regels (zie rubriek ‘niet eigenaar-bewoner’ hieronder).

Voor werken aan de van een gelden specifieke voorwaarden voor appartementsgebouwen.

Verhuurt u de woning of het appartement aan een SVK? Dan heeft u steeds recht op de hoogste premie voor zowel isolatie als renovatiewerken (zie rubriek ‘verhuurder SVK’ hieronder). Sociale huisvestingsmaatschappijen/woonmaatschappijen komen niet in aanmerking voor de sociale woningen in hun patrimonium.

Benieuwd welke premies u kan aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator ((opent in nieuw venster)).

Wijzigingen vanaf 2023

Voor aanvragen ingediend vanaf 2023 worden de inkomensgrenzen voor de doelgroep van de laagste inkomenscategorie met 10% verhoogd. Daarnaast worden de inkomensgrenzen jaarlijks geïndexeerd. De nieuwe grensbedragen worden in de loop van november 2022 bekend gemaakt.

Voor wie op de grens zit tussen de middelste en de laagste inkomenscategorie, kan het dus interessant zijn om te wachten tot 1 januari 2023 om Mijn VerbouwPremie aan te vragen, op voorwaarde dat de facturen dan nog geen 2 jaar oud zijn. Deze wijziging is nog onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de Vlaamse Regering later dit jaar.

Veelgestelde vragen