Doelgroepen

U kunt Mijn VerbouwPremie aanvragen voor de woning of de privatieve delen van het appartement dat u op de aanvraagdatum zelf als hoofdverblijfplaats bewoont en waarvan u eigenaar bent (zie rubriek ‘eigenaar-bewoner’ hieronder) alsook voor andere woningen, appartementen, appartementsgebouwen en gebouwen zonder woonfunctie.

Wie investeert in een gebouw waar hij of zij geen eigenaar van is of waar hij of zij niet woont, komt enkel in aanmerking voor de premies voor energie-efficiënte investeringen zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, warmtepomp, zonneboiler en warmtepompboiler (zie rubriek ‘niet eigenaar-bewoner’ hieronder). Als u het gebouw verhuurt op de private huurmarkt gelden dezelfde regels (zie rubriek ‘niet eigenaar-bewoner’ hieronder).

Voor werken aan de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw gelden specifieke voorwaarden voor appartementsgebouwen.

Verhuurt u de woning of het appartement aan een SVK? Dan heeft u steeds recht op de hoogste premie voor zowel isolatie als renovatiewerken (zie rubriek ‘verhuurder SVK’ hieronder). Sociale huisvestingsmaatschappijen/woonmaatschappijen komen niet in aanmerking voor de sociale woningen in hun patrimonium.

Benieuwd welke premies u kan aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator ((opent in nieuw venster)).

Veelgestelde vragen