Aangereden wolf gekend

Aangereden wolf gekend

De wolf die op 2 december 2020 werd aangereden in Oudsbergen op de Weg naar Zwartberg is geïdentificeerd op basis van enkele haren die op de bumper van de wagen werden gevonden. 
De wolf was twee keer aangereden en was duidelijk gewond, maar een zoekactie had niets opgeleverd. Camerabeelden van INBO/ANB gaven enkele dagen later aan dat hij nog in leven was, en dat het waarschijnlijk om één van de jongen van 2020 ging. 
Een genetische analyse op de haren toont aan dat het gaat om een mannetje dat nog niet eerder was geïdentificeerd. Naast GW1922f, GW1923f (beide dood) en GW1924m hebben we nu zekerheid van een tweede mannetje. Intussen is dit exemplaar ook in januari enkele keren geïdentificeerd via DNA-stalen op uitwerpselen. 

 

Wolf GW1608m die eerder in Herentals en Wiekevorst was doorgetrokken eind maart 2020, heeft ook een heuse trip achter de kiezen: 
afkomstig uit Rodewald (tussen Hannover en Bremen, in Neder-Saksen) was deze wolf via Nederland naar België doorgetrokken. In april was hij waargenomen via DNA in Luxemburg (Niederanvenn), en in augustus 2020 zat hij alweer terug in Rodewald, en in september bij Gnarrenburg (tussen Bremen en Hamburg). Ook in januari zat hij nog in Gnarrenburg. 

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}