Gezocht: 28 deelnemers voor Pilootstudie "Natuurverbondenheid in 4 weken"

Gezocht: 28 deelnemers voor Pilootstudie "Natuurverbondenheid in 4 weken"

Natuurverbondenheid

Wie verbonden is met de natuur, beseft dat tijd doorbrengen in een groene omgeving goed is voor de mentale gezondheid.
Ook sociale contacten gaan erop vooruit en… mensen met een grote natuurverbondenheid dragen respect voor de natuur hoog in het vaandel. Kortom, natuurverbondenheid is belangrijk voor ons welzijn en voor de natuur.

Het project Natuurverbondenheid in 4 weken

Een bos in de herfst, de zon op het water, de vogels in je tuin of de kleine blauwe bloempjes tussen de stoeptegels… Het zijn elementen die rust brengen als je er even stil bij staat.
Maar ook al beseffen velen van ons dat de natuur bijdraagt aan ons welzijn, toch zijn er vaak drempels waardoor we die natuur niet gaan opzoeken of bewonderen.
Wat houdt ons tegen? En hoe ervaren we ‘kleine’ en ‘grote’ natuur wanneer we die wel opzoeken? INBO-onderzoekers Ilse Simoens en Liesa Lammens zoeken het uit en hebben daarvoor 28 projectdeelnemers nodig.

Wie zoeken we?

Ilse en Liesa zoeken jou als:

  • Je veel binnen zit/werkt, weet dat tijd doorbrengen in de natuur goed is maar je tegelijkertijd beseft dat iets je tegenhoudt om elke dag natuur te ervaren.
  • Je uit persoonlijke interesse deelneemt (‘wat zou meer tijd in de natuur met mij doen?’) en je je 100 % wil engageren.
  • Je gemotiveerd, nieuwsgierig en open bent.
  • Je bereid bent om iets nieuws te ervaren én nieuwe mensen te leren kennen.
  • Je je engageert om dagelijks 30 min tijd vrij te maken om je te verbinden met de natuur via een eenvoudige voorgeschreven oefening. Eén keer per week maak je ook tijd vrij voor een natuurervaring van 1:30 uur
  • Je dit programma niet gelijktijdig combineert met activiteiten zoals boodschappen doen, sporten, de hond uitlaten, …
  • Je kunt deelnemen aan 5 momenten waarop de deelnemers van jouw groep samenkomen: twee van die momenten vinden plaats in VAC Gent (vlakbij station Gent Sint-Pieters); de drie andere momenten zijn online.

Datum en locatie

We zoeken deelnemers die zich kunnen vrijmaken voor onze vijf bijeenkomsten op onderstaande dagen. Je kiest daarbij voor een vaste groep: groep 1 of 2.

Tabel met opties

Deelnemen & meer informatie

Alle groepen zijn momenteel volzet, maar u kan inschrijven voor de wachtlijst. Komt er een plaatsje vrij, dan contacteren we u


Heb je vragen
over het project, de oefeningen, de bijeenkomsten? Stel ze gerust aan Ilse Simoens

“Nee, je hoeft niet in een bos of natuurgebied te wonen. De meeste oefeningen doe je in je eigen leefomgeving. En… je hoeft ook helemaal geen atleet te zijn. Een normale conditie volstaat en alle oefeningen zijn laagdrempelig. Op die manier willen we op een warme en fijne manier mensen betrekken bij ons onderzoek.” - Ilse Simoens en Liesa Lammens, INBO

Samen met:

logo ANB

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}