Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek het Future Classroom Lab Innovatie

Ontdek het Future Classroom Lab

Inleiding

Het Future Classroom Lab (FCL) is een inspirerende, volledig uitgeruste onderwijs- en leeromgeving in Brussel, gecreëerd door European Schoolnet. Het klaslokaal van de toekomst daagt bezoekers uit om de rol van pedagogie, technologie en inrichting van hun klaslokalen te analyseren.

Sinds de opening van het Future Classroom Lab in januari 2012 hebben European Schoolnet en de 34 ondersteunende ministeries van onderwijs nauw samengewerkt met een groeiend aantal ICT-aanbieders om te zorgen voor een onafhankelijk gefinancierd en duurzaam platform.

Beleidsmakers, partners uit het bedrijfsleven, leerkrachten en andere belanghebbenden in het onderwijs komen in het FCL regelmatig bijeen voor workshops en seminaries om visies voor de school van de toekomst te ontwikkelen en strategieën uit te stippelen.

Future Classroom Lab ondersteunt heel wat innovatieve projecten tussen de verschillende stakeholders. Om deze projecten in elk land kenbaar te maken, werd er een netwerk van ambassadeurs opgericht. De FCL-ambassadeurs organiseren activiteiten om ervoor te zorgen dat projecten verspreid kunnen worden.

Wat kan FCL voor jou betekenen?

FCL-ambassadeurs

Elk land/deelstaat dat lid is van het FCL-netwerk, kan een FCL-ambassadeur aanwijzen. De taak van de ambassadeur is om activiteiten te organiseren, de relevante projecten binnen FCL verder te verspreiden binnen het land/deelstaat, een netwerk van scholen aan te leggen … Elke FCL-ambassadeur legt hierin eigen accenten en beslist samen met zijn overheid over de invulling.

In Vlaanderen is Jana Op de Beeck sinds 1 september 2023 aangesteld als ambassadeur. Stephanie De Clercq staat haar bij als co-lead ambassadeur voor Vlaanderen. Volg de socialemediakanalen om op de hoogte te blijven:

FCL Open Days

Elk jaar bestaat er de mogelijkheid om je gratis in te schrijven voor één van onze Open Days in het Future Classroom Lab te Brussel. Onze FCL-ambassadeurs van Vlaanderen geven je daar een inkijk op de fysieke ruimte en leren je meer over de pedagogie die schuilt achter de zones in het FCL.
Om de sfeer op te snuiven kan je de sfeerbeelden hieronder bekijken. Zin gekregen om deel te nemen aan zo’n Open Day? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief van het Kenniscentrum Digisprong en je hoort het snel!