Terug naar overzicht

Natuurrapport 2020

Het INBO Natuurrapport 2020 is een naslagwerk met feiten en cijfers voor het beleid. Het beantwoordt vragen als: hoe is het gesteld met de biodiversiteit in Vlaanderen? Wat zijn de belangrijkste drukfactoren? Heeft Vlaanderen de regionale en Europese beleidsdoelen voor 2020 behaald? En welke aanbevelingen kunnen we daaruit afleiden?

Bij dit rapport hoort een uitgebreide set van indicatoren die we niet in detail konden opnemen in de publicatie, en die we op deze website ontsluiten. We hebben ze georganiseerd zoals de hoofdstukken van de publicatie. In de PDF van het Natuurrapport vindt u ook hyperlinks naar de indicatoren.

 1. Biodiversiteit, het fundament van ons systeem
 2. Algemene toestand en trends in Vlaanderen
 3. De biodiversiteit onder druk
 4. Trends per ecosysteem

 

>> LEES HIER HET NATUURRAPPORT 2020

Het INBO Natuurrapport werd op maandag 14 december 2020 online aan pers en publiek voorgesteld.

Hieronder kan u de opname van deze livestream nog eens bekijken:

 • 00:02:00 Verwelkoming door Ann De Bie - VRT
 • 00:03:47 “Natuurrapport als brug tussen wetenschap en beleid”  Prof. Kris Verheyen - UGent en voorzitter Stuurgroep Natuurrapport
 • 00:14:45 Voorstelling van het rapport: “10 jaar biodiversiteitsstrategie: waar staan we en waar gaan we naartoe?”  Anik Schneiders - INBO
 • 00:44:45 Poll met 4 vragen aan het publiek
 • 00:52:00 “Vlaams biodiversiteitsbeleid in een toekomstig Europees perspectief”  Hans Bruyninckx - Directeur Europees Milieuagentschap (EEA)
 • 01:04:40 Vragen van het online publiek aan het panel van Anik Schneiders, Maarten Stevens en en Wouter Van Reeth. Niet alle vragen konden in de beschikbare tijd een antwoord krijgen, maar de auteurs hebben alle vragen beantwoord.
 • 01:19:32 Vraaggesprek met Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme
 • 01:38:54 Besluit door Maurice Hoffmann, waarnemend administrateur-generaal van het INBO

>> Vragen en antwoorden na de voorstelling van de inhoud van het rapport

 

LEES HIER HET NATUURRAPPORT 2020