Gedaan met laden. U bevindt zich op: Veiligheid, privacy & welbevinden Thema's

Veiligheid, privacy & welbevinden

Wil je meer weten over cyberveiligheid, cyberpesten of wachtwoordbeheer? Of over privacy-instellingen, de GDPR of monitoring van laptops tijdens lessen en examens? We zorgen dat je door de bomen het bos toch nog ziet en geven je tips over ergonomie, nettiquette en gezond ICT-gebruik.

Veiligheid

Gehackt worden? Je mag er niet aan denken dat het jezelf, je leerlingen of je school overkomt. Kom meer te weten over hoe je het beste cybersecurity invoert, cyberpesten aanpakt en een wachtwoordbeleid uitwerkt.

Safer Internet Day

Safer Internet Day(opent in nieuw venster) wordt elk jaar in februari georganiseerd door Insafe, een Europees netwerk van centra voor veilig internet. Met deze dag willen ze bewustzijn creëren voor beter en veiliger internet voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen en jongeren.

Kenniscentrum Digisprong zet mee zijn schouders onder dat initiatief. Op 6 februari 2024, de meest recente Safer Internet Day, organiseerden we een gratis webinar met experts van Child Focus, het Centrum voor Cybersecurity België en Kenniscentrum Digisprong zelf. Je kan het webinar over veilig internet en cyberrisico’s hieronder herbekijken. De bijhorende presentatie en lesmateriaal voor in je klas vind je op de themapagina van Safer Internet Day op KlasCement(opent in nieuw venster).

Inhoud is aan het laden

Privacy

Wat online staat, verdwijnt bijna nooit meer. In deze artikels vind je meer informatie over de privacy-instellingen van Google en Microsoft en de GDPR-privacywetgeving. We vertellen je ook hoe je de laptops van je leerlingen kunt monitoren tijdens de les, toetsen en examens. Tot slot gaan we dieper in op pseudonieme e-mailadressen en het gebruik ervan.

Welbevinden

Je moet je goed voelen, ook online of wanneer je op je laptop aan het werken bent. Je vindt hier tips & tricks over ergonomisch werken en studeren, de gedragsregels en omgangsvormen voor het internet en gezond ICT-gebruik in je school.