Gedaan met laden. U bevindt zich op: Veiligheid, privacy & welbevinden Thema's

Veiligheid, privacy & welbevinden

Wil je meer weten over cyberveiligheid, cyberpesten of wachtwoordbeheer? Of over privacy-instellingen, de GDPR of monitoring van laptops tijdens lessen en examens? We zorgen dat je door de bomen het bos toch nog ziet en geven je tips over ergonomie, nettiquette en gezond ICT-gebruik.

Veiligheid

Gehackt worden? Je mag er niet aan denken dat het jezelf, je leerlingen of je school overkomt. Kom meer te weten over hoe je het beste cybersecurity invoert, cyberpesten aanpakt en een wachtwoordbeleid uitwerkt.

Privacy

Wat online staat, verdwijnt bijna nooit meer. In deze artikels vind je meer informatie over de privacy-instellingen van Google en Microsoft en de GDPR-privacywetgeving. We vertellen je ook hoe je de laptops van je leerlingen kunt monitoren tijdens de les, toetsen en examens. Tot slot gaan we dieper in op pseudonieme e-mailadressen en het gebruik ervan.

Welbevinden

Je moet je goed voelen, ook online of wanneer je op je laptop aan het werken bent. Je vindt hier tips & tricks over ergonomisch werken en studeren, de gedragsregels en omgangsvormen voor het internet en gezond ICT-gebruik in je school.