ICT-beleidsplan

Wil je graag ICT op een doordachte manier integreren in de schoolpraktijk? Dan is het belangrijk dat je een ICT-beleidsplan uitwerkt op maat van je eigen school.

Hoe begin je aan zo’n ICT-beleidsplan of hoe werk je een bestaand plan verder uit? We zullen eerlijk zijn: er komt heel wat bij kijken, en een ICT-beleidsplan schrijf je niet in een-twee-drie. Daarom helpt Kenniscentrum Digisprong je graag een handje met de ICT-beleidsplanner.

SELFIE

SELFIE is een gratis tool voor zelfevaluatie die toont hoe goed scholen het doen op vlak van ICT. Je krijgt inzicht in je sterke en minder sterke punten op het gebied van digitale onderwijs- en leertechnologieën.

Wil je graag meer weten over SELFIE, lees dan dit artikel. Daarin leggen we je uit wat SELFIE is, waarvoor het dient en hoe het werkt.

Doordacht omgaan met ICT

In een samenleving waarin levenslang leren centraal staat, is omgaan met ICT een basiscompetentie. Mobiele toestellen hebben hun weg gevonden naar heel wat aspecten van ons leven, waardoor we best regels voorzien voor het gezond inzetten van ICT en aandacht besteden aan enkele nieuwe randfenomenen.