Over ons

Onderzoekscentrum voor Aquatische Fauna (Linkebeek)

Het Onderzoekscentrum voor Aquatische Fauna is een afdeling van het INBO, waar onderzoek gebeurt naar de kweek van inheemse vissoorten. Er worden ook enkele inheemse vissoorten routinematig gekweekt voor bepoting in functie van natuurbeheer en visserij of herintroductie. Het gaat om: beekforel, kwabaal, snoek, serpeling, kopvoorn, zeelt, kroeskarper en rivierdonderpad.

Het Onderzoekscentrum voor Aquatische Fauna ontvangt u graag voor een bezoek aan onze vijvers en kweekfaciliteiten. De beste periode voor een bezoek is gedurende de winter en het voorjaar, van midden december tot mei. U kan dan eitjes en jonge vissen bewonderen, een unieke kans om dit jonge leven eens van dichtbij te bekijken. Een bezoek kan echter ook tijdens de zomermaanden. We lichten de algemene werking van de viskwekerij toe aan de hand van foto’s en videobeelden. Daarna brengt u een bezoek aan de vijvers en kweekinstallaties. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur en kan alleen op werkdagen.

Praktische info:

  • voor een afspraak, stuur een mailtje naar coördinator Johan Auwerx
  • groepen van 10 tot 30 personen
  • duur bezoek: ongeveer 1,5 uur
  • kosten: gratis

Wegbeschrijving

Naar aanleiding van de opendeurdag op 30 april 2022 hebben we nog wat bijkomende informatie rond het thema vis- en amfibiekweek verzameld op deze website.

 

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}