Nieuwsbrief Juli 2024

Nieuwe video's

Vrijwilligers paaicirkels: Als sinds 2016 zoeken Hans en zijn zoon Warre enthousiast naar paaicirkels van de fint:

Meeuwenonderzoek: Al 20 jaar lang volgt het INBO o.a. zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen op. Eric (team Soortendiversiteit INBO) legt je uit wat we onderzoeken:

Ringen aflezen voor vogelonderzoek: Jan Talloen is al vier jaar een gepassioneerd ringenlezer en vrijwilliger voor het INBO. Waarom hij zo graag door zijn telescoop naar ringen aan vogelpoten tuurt en wat dat betekent voor de wetenschap, legt hij uit in dit filmpje:

Onderzoek naar koolstofopslag: We trokken met Maud Raman (team Milieu en Klimaat, INBO) naar de vallei van de Zuidleie, een moerasgebied in West-Vlaanderen waar het INBO intensief onderzoek voert naar koolstofopslag:

Studiedag Zwarte Beek: Vanaf 10 juni 2024 kan je inschrijven voor de studiedag ‘Topnatuur komt niet vanzelf – Een halve eeuw wetenschappelijk onderzoek en beheer in de Zwarte Beek’:

Uitzetten van heivlinderrupsen: In het kader van het Soortenbeschermingsprogramma heivlinder zetten het INBO en Natuur & Bos 82 heivlinderrupsen uit in Grobbendonk. De kweek van deze rupsen is een primeur:

Dissectie van noordse stormvogel op Zeekerweten: Op 16 juni 2024 , tijdens het wetenschapsfestival ZeekerWeten, voerde Eric Stienen (INBO) een dissectie uit op een noordse stormvogel:

Doe mee aan Craywatch: Wil je mee onderzoek doen naar uitheemse rivierkreeften? Bekijk dan zeker dit filmpje en meld je daarna aan op craywatch.inbo.be.

Onderzoek naar poelkikkers op meer dan 60 locaties in Vlaanderen:Op een 60-tal locaties in Vlaanderen onderzoeken we de verhouding van poelkikkers t.o.v. bastaardkikkers.

 

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}