Nieuwsbrief juli 2022

Save the date: Wildlife diseases going viral

Van uitstel komt afstel? Deze keer niet! Covid-19 heeft inderdaad meermaals roet in het eten gegooid, maar dit jaar zal het 2e joint-symposium van BWDS en DSWH dan toch kunnen doorgaan, en wel in Utrecht. We nodigen op 13 oktober dan ook iedereen uit voor ‘Wildlife diseases going viral’. We focussen  daarbij natuurlijk op wildziekten maar ook wildlife in een bredere zin komt ruim aan bod.

We trappen af met vogelgriep en corona, twee zeer actuele thema’s en zijn dan ook verheugd dat de wereldvermaarde experten Thijs Kuiken en Steven Van Gucht deze problematiek aansnijden. Binnen de sessie virussen komen verder nog arbovirussen (Reina Sikkema), varkenspest (Valerie de Waele) en coronavirussen bij vleermuizen (Lineke Begeman) aan bod.

In de namiddagsessie steekt Lonneke IJsseldijk van wal met een voordracht over zeezoogdieren, gevolgd door onze collega Jan Gouwy die, hoe kan het ook anders, de wolf in de lage landen en Europa zal toelichten. Een duo-presentatie van Vinciane Schockert en Miriam Maas over wasberen in België en Nederland rondt deze sessie af.

Tijdens de laatste sessie van de dag leren we meer over vossen in de stad. Bryony Tolhurst weet daar alles over en komt speciaal over uit het VK om ons mee te nemen in haar verhaal. Het is Marieke de Cock die het effect van stadsvergroening en ratten komt toelichten en last but not least neemt Diederik Strubbe ons mee op vlucht met de halsbandparkieten die het blijkbaar erg goed doen in diverse Europese steden.

Kristof Baert

Beeld boven: vos (foto Yves Adams - Vildaphoto)

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}