Nieuwsbrief september 2023

Natuurverbondenheid: waardevolle win-win voor mens en natuur

Dit najaar organiseren we een pilootprogramma van zes weken om natuurverbondenheid te stimuleren. Wie verbonden is met de natuur voelt zich niet alleen gelukkiger en gezonder, maar staat ook natuurvriendelijker in het leven. Zo wijzen wetenschappers erop dat natuurverbondenheid belangrijke antwoorden kan bieden op de wereldwijde duurzaamheidscrisis. Je leest hier meer over in onze brochure ‘Natuurverbondenheid: een weldaad voor mens én natuur’.

In elke Vlaamse provincie stellen we een groep van twaalf mensen samen die graag dit pilootprogramma willen volgen. Deelnemen betekent dat je drie keer per week een individuele natuuroefening doet bij jou in de buurt en wekelijks samenkomt met de groep om ervaringen te delen.

Ben jij iemand die veel tijd binnen doorbrengt en daar graag iets aan wil veranderen? Ben je benieuwd of het programma je hierbij kan ondersteunen? Draag je graag bij aan het onderzoek om de werking van dit programma na te gaan? Lees dan meer hierover op onze website, waar je je ook kan inschrijven om deel te nemen.

Deze pilootstudie loopt in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaams Planbureau voor Omgeving. BOS+ zal de groepsbijeenkomsten begeleiden.

Karen Puttemans

Beeld boven: © Luisa Rivera

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}