Skip to main content
Investeringssubsidies Investeringssubsidies

Investeringssubsidies

Organisaties in het bezit van infrastructuren met een uitzonderlijke omvang en werking kunnen een projectaanvraag “grote cultuur-en jeugdinfrastructuren” indienen.

Andere organisaties met eigen infrastructuur kunnen in aanmerking komen voor één of meerdere van de thematische subsidies die vastgelegd werden als “sectorale prioriteiten” door de minister van Cultuur.

Nieuws

Het Fonds Culturele Infrastructuur is sinds 1 januari 2021 ingekanteld bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
De dienstverlening is volledig overgenomen door het departement.

Meer info

Deze handleiding voor begunstigden van investeringssubsidies (pdf) is een leidraad bij de te volgen procedure na goedkeuring van de investeringssubsidies en geeft een overzicht van de documenten die in de verschillende uitvoeringsfases ter goedkeuring moeten worden voorgelegd.

In deze handleiding wordt verder verwezen naar een template voor een cumulatieve opvolgingstabel (xls) die een totaaloverzicht geeft van aangevraagde werken tot uitgevoerde werken met hun respectievelijke kosten. In elke fase wordt deze tabel geactualiseerd en mee verstuurd naar FoCI. Het gebruikt van deze tabel is niet verplicht maar zal wel zorgen een snellere verwerking van de dossiers.

Voor investeringssubsidies voor de overgedragen provinciale gebouwen aan lokale besturen geldt deze handleiding.

Na toekenning

Eens een subsidie is toegekend, is de begunstigde verplicht om het logo van het Departement Cultuur, Jeugd en Media te vermelden in alle communicatie aangaande het project.