Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale infosessie 'Subsidies aanvragen BAR- Brexit Adjustment Reserve'

Heeft ook jouw organisatie of project te lijden onder de gevolgen van de Brexit? Dan kom je misschien in aanmerking voor een subsidie uit de Brexit Adjustment Reserve (BAR) van de Europese Unie. Op woensdag 1 juni informeren we je graag over de mogelijkheden en voorwaarden om BAR-financiering te krijgen.

Big Ben in Londen

Wat

Op 1 januari 2021 trad het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie. Heel wat Vlaamse ondernemers, organisaties, vzw’s en overheidsentiteiten zijn getroffen door de (handels)belemmeringen die door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de douane-unie en de interne markt ontstaan zijn.

Ook in de cultuursector heeft de Brexit zijn sporen nagelaten. Om de negatieve impact te beperken heeft de Europese Unie de Brexit Adjustment Reserve (BAR) toegekend aan de lidstaten. Met die middelen kunnen projecten van getroffen ondernemingen, organisaties, vzw’s en overheden uit alle sectoren ondersteund worden. 

Samen met VLAIO, Cultuurloket en de steunpunten (FARO, VI.BE, Kunstenpunt, Circuscentrum) organiseren we op woensdag 1 juni een online infosessie om de BAR-financiering aan de culturele sector voor te stellen. We voorzien ook  een vragenhalfuurtje.

Voor wie

Culturele ondernemingen en organisaties die een negatieve impact ondervinden van de Brexit.

Waar en wanneer

  • Woensdag 1 juni 2022 van 12 uur tot 13.15 uur.
  • Online via Teams. Na afsluiting van de inschrijvingen bezorgen we je een deelnamelink.  We nemen de infosessie ook op. Zo kun je de presentatie achteraf herbekijken of delen met je collega's.

Programma

12.00 u. Welkom door Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon
12.05 u. Inleiding door het Departement Cultuur, Jeugd en Media
12.10 u. Toelichting van de BAR-middelen door VLAIO
12.30 u. Presentatie van het BAR-dossier van het Cultuurloket
12.40 u. Toelichting bij de ondersteuning door de steunpunten (Kunstenpunt, VI.BE, Circuscentrum, FARO)
12.50 u. Vragenhalfuurtje
13.15 u. Einde

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur dan een e-mail naar lore.deproost@vlaanderen.be

Europees logo Brexit Adjustment Reserve

Vragen