Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal

Internationaal cultuurbeleid

Het internationaal cultuurbeleid is de internationale dimensie van het Vlaamse cultuurbeleid. Het beleid is gericht op uitwisseling en samenwerking in bilaterale en multilaterale context. Het internationaal cultuurbeleid overstijgt en overkoepelt de sectorale benaderingen. 

Lees meer over het internationaal cultuurbeleid.

Internationaal jeugdbeleid

Het jeugdbeleid heeft ook een internationale dimensie. Enerzijds werkt Vlaanderen nauw en concreet samen met andere landen en regio’s rond jeugdwerk en jeugdbeleid in een bilaterale context. Anderzijds neemt Vlaanderen deel aan de jeugdagenda's van heel wat multilaterale fora, zoals Benelux, Europese Unie, Raad van Europa, de Verenigde Naties en UNESCO. De inhoudelijke discussies en de politieke beslissingen op dat niveau hebben immers ook een impact op het Vlaamse jeugdbeleid.

Lees meer over het internationaal jeugdbeleid.

Creative Europe

Met het Programma Creatief Europa wil de Europese Commissie de ontwikkeling van de Europese culturele, creatieve  en audiovisuele sectoren bevorderen. Creative Europe bestaat uit 3 programmaonderdelen: een subprogramma Cultuur voor de culturele en creatieve sectoren, een subprogramma Media voor de audiovisuele sector en een cross-sectoraal luik.

Lees meer op www.creativeeurope.be

Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)

Het Europees programma voor burgers, gelijkheid, rechten en waarden (CERV) biedt financiering aan projecten gericht op het bevorderen van de Europese rechten en waarden. Het CERV-programma loopt van 2021 tot 2027 en verzamelt het Europa voor de Burger programma en het Rights, Equality and Citizenship programma uit de programmaperiode 2014-2020.

Lees meer over CERV