Overslaan en naar de inhoud gaan

De aanvrager is een onderwijs- en vormingsinstelling

Een onderwijs- en vormingsinstelling heeft een instellingsnummer. Je instelling is dan ook verplicht om via dit instellingsnummer rechten toe te kennen.
Heeft je instelling geen instellingsnummer, maar wel een ondernemingsnummer? Dan kan je rechten toekennen via dit ondernemingsnummer. 
Zie entiteitsgroep Organisatie met ondernemingsnummer.
 

De onderwijs- en vormingsinstelling met instellingsnummer kan rechten toekennen aan personen (met Belgisch eID) die een werkrelatie hebben met deze instelling (bv. medewerkers, externe medewerkers, ...). De onderwijs- en vormingsinstelling bepaalt zelf welke personen (met Belgisch eID) zij als werkrelatie beschouwen.
Binnen het toegangs- en gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid behoort je onderwijs- en vormingsinstelling tot de doelgroep “Onderwijs- en vormingsinstellingen (OV)”.

KIOSK schema onderwijs- en vormingsinstelling

Toegangs- en gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid

Zie schema

  • De lokale beheerder van de onderwijs- en vormingsinstelling kent het recht “KIOSK Aanvrager” toe aan de werkrelatie.

    1. Informeer bij je instelling wie de lokale beheerder is voor het toegangs- en gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid.

    2. Vraag aan deze lokale beheerder om het recht “KIOSK Aanvrager” toe te kennen aan de werkrelatie.
       

  • Lokale beheerders van de onderwijs- en vormingsinstelling vinden op webpagina 'praktische info voor lokale beheerdersalles over het toevoegen van een werkrelatie en over het toekennen van rechten.

Vragen

Heb je vragen over het toegangs- en gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid?

Contacteer de helpdesk