Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Nomineer een inspirerend voorbeeld rond borgen van immaterieel erfgoed

Wil je graag een organisatie of persoon in de kijker zetten die immaterieel cultureel erfgoed (ICE) op een inspirerende manier doorgeeft? Heb je weet van een begeesterend of vernieuwend programma rond het borgen van ICE? Laat het ons weten en stuur je nominatie in via immaterieelerfgoed.be.

De Pikkeling - Grupo Folklórico de México Alianza

Wat is borgen

Immaterieel cultureel erfgoed (ICE) en borgen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. ICE is niet-tastbaar erfgoed en daarom is er bewuste actie nodig om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Dat noemen we borgen.

Hoe we ICE borgen, kunnen we leren van elkaar. In het Register van Inspirerende Voorbeelden bundelen we inspirerende good practices en programma’s, telkens voor een periode van drie jaar. Bedoeling is dat anderen inspiratie halen uit deze dynamische lijst.

Foto: De Pikkeling - Grupo Folklórico de México Alianza

Hoe nomineren

Stuur je nominatie in via www.immaterieelerfgoed.be/nl/nomineer. Nomineren kan tot en met 1 oktober 2021

Een expertencommissie beoordeelt je nominatie en bezorgt een advies aan de Vlaamse minister van Cultuur. Die beslist dan welke inspirerende voorbeelden op het register komen. Vanaf januari 2022 vind je de geselecteerde praktijken op www.immaterieelerfgoed.be.

Register van inspirerende voorbeelden

Meer info - Genomineerde voorbeelden in de kijker