Overslaan en naar de inhoud gaan

Verenigingsloket: webinar voor verenigingen en koepels

Op 30 januari 2024 gaat het Verenigingsloket live. Dat digitale platform wil de dienstverlening aan verenigingen toegankelijker maken en vereenvoudigen. Werk je voor een vereniging, koepel of steunpunt? Ontdek dan tijdens ons webinar de voordelen en functionaliteiten van het Verenigingsloket voor jouw vereniging of koepel!

Fanfare en majoretten op straat

Wat biedt het Verenigingsloket?

Het Verenigingsloket wordt de digitale toegangspoort tot overheidsdienstverlening voor verenigingen en zal stap voor stap meer functionaliteiten en overheidsdiensten beschikbaar maken. Je vindt er alle essentiële overheidsinformatie voor bestaande verenigingen en verenigingen in wording. Daarnaast kun je als vereniging je eigen gegevens registreren, raadplegen en beheren om vervolgens optimaal gebruik te maken van het dienstverleningsaanbod.

 

Een groeiverhaal

De nadruk ligt op de toekomst: het Verenigingsloket zal de komende jaren in samenwerking met lokale besturen en betrokken Vlaamse overheidsentiteiten worden uitgebreid en verbeterd om de dienstverlening aan verenigingen te verrijken, vereenvoudigen en verbeteren. De lancering op 30 januari betekent de concrete start van een veelbelovend groeiverhaal.

Voor wie

Voor vertegenwoordigers van verenigingen en medewerkers van koepels, steunpunten en federaties.  

Waar en wanneer

  • Er zijn 2 sessies op dinsdag 6 februari 2024: je kunt deelnemen van 14 tot 15.30 uur of van 19.30 tot 21 uur
  • Online via Teams. Na afsluiting van de inschrijvingen bezorgen we je een deelnamelink.

Programma

  • Visie, doelstellingen en principes
  • Demo Verenigingsloket
  • Werking Verenigingsregister
  • Hoe aansluiten
  • Toekomstvisie Verenigingsloket (minister van Cultuur Jan Jambon)
  • Roadmap 2024

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur dan een e-mail naar Ilse Vervloesem.

WEBINAR VOOR LOKALE BESTUREN OP 5 FEBRUARI 2024

Werk je voor een lokaal bestuur of Vlaamse overheidsentiteit en wens je aan te sluiten op het Verenigingsloket? Ontdek dan tijdens een ander webinar de voordelen en functionaliteiten van het Verenigingsloket, net als de stappen die je moet doorlopen om aan te sluiten.

Schrijf je nu in