Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaanderenleestdag

Op dinsdag 23 april 2024, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roepen we iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, lezen kan je overal en altijd!

Campagnebeeld: kok voegt peper toe aan kookpot terwijl kreeft boek vasthoudt

Lees. Altijd. Overal.

Op Vlaanderenleestdag roepen we alle Vlamingen op om te lezen. Elke plek kan een leesplek zijn. Onderweg, op school, op het werk, … Lees mee, lees samen of laat je voorlezen op 23 april

Vlaanderenleestdag is geslaagd wanneer boeken massaal uit kasten en rekken worden gehaald, voorlezers op pad gaan, lezers postvatten op plekken in de publieke ruimte, in parken, (sport)pleinen, musea, op bus, trein en tram, wanneer samenlezers en leesgroepen samenkomen, auteurs lezers ontmoeten … Kortom: wanneer mensen en boeken elkaar op alle mogelijke plekken en manieren vinden. 

Zelf een leesactiviteit organiseren

Organiseer je zelf een activiteit? Ontdek het campagnemateriaal op vlaanderenleestdag.be en registreer je activiteit in de UiTdatabank.

Ontdek het promotiemateriaal
"Win het boekenpakketboeket"

Lees mee met jouw organisatie en win!

Transformeer je organisatie tot een leesvriendelijke omgeving met onze praktische leeskit. In de kit verzamelen we toffe tips om lezen, overal op de werkvloer, te stimuleren. Organiseer een ‘voorleeslunch’, maak een leesweeshoek en adopteer een nieuw boek, of gebruik de literatuursignatuur: met de leeskit creëer je de perfecte setting om lezen te stimuleren.

Laat je door deze leeskit inspireren om van Vlaanderenleestdag een succes te maken. Wie meeleest op 23 april, maakt kans op een boekenpakketboeket. De winnende organisatie wint gedurende een jaar ieder seizoen een boeketje boeken.

Leest jouw organisatie mee?

Laat je inspireren door de leeskit, download het printbare materiaal en doe mee aan onze wedstrijd.

Ontdek de leeskit