Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

FAAM, het virtueel museum van Vlaanderen, is open

Het is zover: de deuren van het virtueel museum zijn open! Sinds 12 maart kan iedereen op de website of met de app steeds nieuwe vierkante meters Vlaamse geschiedenis ontdekken.

Parcours met de sector

De afgelopen drie jaar hebben we samen met diverse partners alles in het werk gesteld om Vlaanderens grootste virtueel museum te bouwen: de brede erfgoedsector in Vlaanderen (inclusief onroerend erfgoed), Digitaal Vlaanderen, de creatieve en digitale sector en het aanstormend talent in een aantal scholen. We willen iedereen die meewerkte hartelijk bedanken. 

De toekomst van FAAM

Het verhaal van FAAM (Flanders All Around Museum) stopt hier natuurlijk niet. Samen met alle partners, en met de erfgoedsector in het bijzonder, willen we FAAM verder uitbouwen via nieuwe inspirerende erfgoedbelevingen. Zo wil FAAM mensen blijven boeien en de weg wijzen naar het rijke erfgoedaanbod in heel Vlaanderen.

affiche voor FAAM - het virtueel museum met mammoet in grote vlakte

Hoe kan FAAM jouw erfgoed in de kijker zetten?

Samen met de lancering op 12 maart start er een grote promotiecampagne om FAAM onder de aandacht te brengen. Om voortdurend nieuwe wegwijzers naar jouw erfgoed toe te voegen, plannen we in de komende maanden enkele provinciale redactieworkshops. Tijdens die workshops zullen we nieuwe verhalen en thema’s verkennen en bespreken hoe we onze samenwerking kunnen vergemakkelijken. Op de projectwebsite vind je alle informatie terug over toekomstige trefdagen en ontmoetingsmomenten. Welkom!  

Bezoek het virtueel museum

Download de app of surf naar de website.

Neem een kijkje in FAAM!