Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Ruim 1,39 miljoen euro voor vrijetijdsparticipatie van personen in armoede

De minister van Cultuur heeft de afsprakennota's vrijetijdsparticipatie van 5 nieuwe gemeentes en 1 intergemeentelijk samenwerkingsverband aanvaard. Met de toegekende subsidies kunnen de gemeenten en samenwerkingsverbanden binnen een lokaal netwerk initiatieven nemen om personen in armoede meer te laten participeren aan cultuur, jeugdwerk en sport.

Kinderen die de handen bij elkaar leggen

Vanaf 2024 ontvangen 176 Vlaamse gemeenten, 3 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie een subsidie voor zo'n afsprakennota, die door een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie wordt uitgevoerd en opgevolgd

Volgende gemeenten zijn nieuw sinds 2024:

  • Herent
  • Landen
  • Scherpenheuvel-Zichem
  • Zottegem
  • Zwevegem

Ook het intergemeentelijk samenwerkingsverband IGS Noordrand (bestaande uit de gemeenten Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde en Wemmel) ontvangt voor het eerst een subsidie. De gemeente Grimbergen en de stad Vilvoorde hadden vóór 2024 al een gesubsidieerd lokaal netwerk, maar kozen ervoor om vanaf 2024 deel uit te maken van het lokaal netwerk van IGS Noordrand.

Van Aalst tot Zwevegem

Bij deze 176 Vlaamse gemeenten, 3 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie zitten ook de eerder aanvaarde afsprakennota’s. Alles samen ontvangen de gemeenten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie nu ruim 1,39 miljoen euro om op lokaal vlak een dynamisch vrijetijdsbeleid uit te bouwen voor personen in armoede.

Download het overzicht van toegekende subsidies

LOKALE NETWERKEN VRIJETIJDSPARTICIPATIE VAN PERSONEN IN ARMOEDE

Lees meer over deze subsidielijn