Overslaan en naar de inhoud gaan

Circusdecreet 2019: ontwikkelingsgerichte beurzen

Wat

Vlaanderen wil met de ontwikkelingsbeurzen voor individuele kunstenaars uitzonderlijke inspanningen of een professioneel traject voor circusartiesten mogelijk maken. Het proces, het onderzoek en het artistieke experiment primeren op een concrete productie, maar je moet in je subsidieaanvraag wél overtuigen met je groeipotentieel en concrete verwachtingspatroon.

Een beurs wordt voor maximum één jaar toegekend en ingezet voor maximum 80% van de internationale reiskosten en verblijfs- en studiekosten die rechtstreeks verband houden met je opleiding.

Voor wie?

Een ontwikkelingsbeurs kan je enkel aanvragen als natuurlijk persoon die in Vlaanderen of Brussel woont. Niet als organisatie, dus. Als circuskunstenaar kan je maximaal 1 beurs per jaar ontvangen.

Je mag het begrip circuskunstenaar ruim interpreteren. Naast opleidingen voor circusmakers, komen ook cursussen in aanmerking die gericht zijn op circustechniek, -dramaturgie en -pedagogie. Zowel voor opleidingen binnen Vlaanderen als daarbuiten, kan je een subsidie aanvragen. Een opleiding in het kader van formeel onderwijs kan niet gesubsidieerd worden.

Ontwikkelingsgerichte beurzen voor individuele kunstenaars

Voorwaarden en indiendata