Overslaan en naar de inhoud gaan
-

Congres EXCLUSIEF / INCLUSIEF

Samen met de Jeugddienst van Stad Gent en Broei vzw organiseren we het congres EXCLUSIEF / INCLUSIEF op 7 en 8 mei 2024. We focussen op ruimte om jong te zijn. Hiervoor richten we ons op zowel ruimtelijke als sociale actoren en willen in de eerste plaats de expertise van jeugdwerkers, maatschappelijk werkers en onderzoekers linken aan die van ontwerpers, architecten en stedenbouwkundigen.

Banner van het event Exclusief/Inclusief

Het congres bouwt verder op een eerste onderzoek dat de Stadsbouwmeester Gent heeft uitgevoerd met de vraag hoe jongeren hun omgeving ervaren en hoe de ideale jongerenruimte er dan uitziet. Een mogelijke conclusie is dat er ruimte nodig is die exclusief voor jongeren is, maar dat ze die ruimte zelf wel zo inclusief mogelijk willen.

Zowel internationale sprekers als Assemble (UK), Malique Mohamud van Concrete Blossom (NL), Leo Valls van Skateurbanism (FR), Arna Mačkić (NL) en Jante Beton (NL), als jongerenorganisaties en -collectieven GoBoom, Pleinpatrons, JES, Nerdlab, Bataljong, Saamo,... als architecten Filter Café Filtré, 1010.au, AWB,...  delen hun visie op deze complexe materie.

Dit congres wordt georganiseerd in het kader van de lancering van het Actieplan Mee(r) naar buiten?! en Ghent European Youth Capital.