Overslaan en naar de inhoud gaan

Infosessie digitale transformatie in de cultureel-erfgoedsector

Hoe kunnen we op een duurzame manier omgaan met digitale collecties? Welke digitale basisinfrastructuur is daarvoor nodig? Momenteel werken we via een businesscase aan een geheel van bouwstenen, die door de hele cultureel-erfgoedsector gebruikt zullen kunnen worden. Op 29 juni geven we graag een stand van zaken.

 

Digitale transformatie

Wat

De digitale transformatie is een belangrijk aandachtspunt binnen het Vlaamse cultuurbeleid. In 2017 al publiceerde de vorige minister daartoe de visienota ‘Een Vlaams cultuurbeleid in het digitale tijdperk’. Ook het huidige regeerakkoord en de beleidsnota Cultuur benadrukten het belang om versnippering tegen te gaan via een efficiënt strategisch beleid rond digitale transformatie.

In de Strategische visienota Cultureel Erfgoed sprak de Vlaamse minister van Cultuur in 2021 de ambitie uit om een ecosysteem te ontwikkelen dat het duurzaam omgaan met digitale collecties moet ondersteunen. Met dat doel voor ogen wordt momenteel via een businesscase een geheel van bouwstenen omschreven, die door de hele cultureel-erfgoedsector gebruikt zullen kunnen worden.

Op dit infomoment geven we een stand van zaken van de businesscase en gaan we graag in dialoog met de sector, om op die manier de ambities af te stemmen met de beleidsplanning. 

Voor wie

De infosessie is in de eerste plaats bedoeld voor de cultureel-erfgoedsector (zowel collectiebeherende organisaties als dienstverleners). Maar ook iedereen die geïnteresseerd is in de digitale transformatie van de hele cultuursector is welkom.

Wanneer en waar

  • Woensdag 29 juni 2022 van 9.30 uur tot 11.00 uur
  • Online via MS Teams. Na afsluiting van de inschrijvingen bezorgen we je een deelnamelink. We nemen de infosessie ook op zodat je die later kunt (her)bekijken.

Infosessie gemist?

Geen probleem!

Je kunt de opname hiernaast herbekijken
of de presentatie raadplegen.

Vragen

Contacteer ons via cultureelerfgoed@vlaanderen.be