Overslaan en naar de inhoud gaan

Infosessie erkenning en subsidiëring van jeugdverenigingen met bijzondere doelgroepen

Werk je voor een bovenlokaal georganiseerde jeugdvereniging met jeugd in een maatschappelijk kwetsbare positie of met een handicap? Dan kom je misschien in aanmerking voor werkingssubsidies. Maar om die te ontvangen, moet je wel eerst erkend zijn. Om mogelijke subsidieaanvragers te ondersteunen, organiseren we op 7 maart een infosessie. We nemen je mee door het hele aanvraagproces en leggen uit aan welke voorwaarden je moet voldoen om een erkenning aan te vragen.

Als niet-erkende vereniging kun je slechts om de 5 jaar een erkenningsaanvraag indienen. De volgende indiendatum daarvoor is uiterlijk 31 mei 2025. Om in aanmerking te komen voor een erkenning moet je wel een bepaald aantal initiatieven organiseren en een bepaald aantal deelnemers bereiken in een referentieperiode. Die loopt van 1 mei 2024 tot en met 30 april 2025.

Portret van een meisje met Downsyndroom

Wat

Tijdens deze infosessie loodsen we je doorheen de procedure: de algemene subsidievoorwaarden, de referentieperiode, het aanvraagdossier, de inspecties en de beslissing. We lichten de jaarlijkse subsidie toe en de mogelijkheid om aanvullend voor de periode 2027-2031 een variabele subsidie aan te vragen. Tijdens 2 parallelle sessies staan we stil bij de specifieke erkenningsvoorwaarden per type vereniging.

Voor wie

Voor medewerkers van bovenlokaal georganiseerde jeugdverenigingen met jeugd in een maatschappelijk kwetsbare positie of met een handicap. Dat betekent dat je vereniging het lokale gemeentelijke belang overstijgt en niet gericht is op de gehele Vlaamse Gemeenschap. Je vereniging heeft haar zetel in het Nederlandse taalgebied of gebied Brussel-Hoofdstad.

Waar en wanneer

  • Donderdag 7 maart 2024 van 13.30 tot 16.30 uur
  • Marie-Elisabeth Belpairegebouw, klein auditorium (03.Z.03), Simon Bolivarlaan 17, 1000 Brussel (vlakbij het station Brussel-Noord)

Programma

13.30 u. Onthaal met koffie
14 u. Procedure en algemene subsidievoorwaarden
15 u. Pauze
15.15 u.

Keuzesessies:

  • Specifieke erkenningsvoorwaarden jeugdwerk met jeugd in maatschappelijk kwetsbare positie
  • Specifieke erkenningsvoorwaarden jeugdwerk met jeugd met een handicap
16 u. Tijd voor vragen
16.30 u. Einde

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur dan een mailtje naar Kari Alloo.

Heb je ondertussen al vragen of opmerkingen over deze infosessie? Neem dan contact op met Steffi Destoop.