Overslaan en naar de inhoud gaan

Nalatenschappen kunstenerfgoed – masterclass 2: beschrijven en digitaliseren van een nalatenschap

In samenwerking met FARO en Kunstenpunt organiseren we in 2023 en 2024 vier masterclasses over de omgang met erfgoed van kunstenaars en kunstenorganisaties. Alle geïnteresseerden uit de cultureel-erfgoed- en kunstensector kunnen hierop aansluiten. Op 7 maart 2024 vindt de tweede masterclass plaats. Thema van die dag: 'beschrijven en digitaliseren van een nalatenschap'.

digitalisering archief Philippe Van Snick

Wat

Tijdens deze masterclass gaan we dieper in op de uitdagingen bij het beschrijven en digitaliseren van een nalatenschap. Het is immers best complex om een nalatenschap dat bestaat uit diverse objecten, archief en documentatie te inventariseren. Bovendien vraag je je misschien af hoe je dit alles best kunt digitaliseren en ontsluiten naar een breder publiek.

We laten enkele voorbeeldprojecten en experts aan het woord, die je inspiratie kunnen bieden om zelf aan de slag te gaan.

Waar en wanneer

De masterclass gaat door op donderdag 7 maart 2024 in het auditorium van het Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent), van 14 tot 16.30 uur.

Programma

14.00 - 14.10 uur              Inleiding
14.10 - 15.00 uur     

Cases uit de sector:

15.00 - 16.00 uur Wegwijs in de dienstverlening: richtlijnen en tools voor inventarisatie en beschrijvingsstandaarden - TRACKS
16.00 - 16.30 uur Gelegenheid om te netwerken

 

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor dit evenement zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur een mail naar Anne-Marie Maene.

Heb je inhoudelijke vragen of opmerkingen? Neem contact op met Laurence De Bolle of Lyne Viskens.

Pilootprojecten nalatenschappen kunstenerfgoed

Lees meer over de projectoproep