Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws Nieuws
Nieuwsbericht

Externe projectoproepen jeugd

Wil je een project opzetten om de veerkracht van kwetsbare jongeren te verhogen? Of om de positie van jongeren in de samenleving en op de arbeidsmarkt te versterken? Wil je je met je jeugdorganisatie inzetten om de integratie van jonge inburgeraars te versnellen? Bekijk hieronder de verschillende projectoproepen. 

Prachtig | Veerkrachtig

Met deze oproep wil  het Koningin Mathildefonds initiatieven ondersteunen die de veerkracht van kinderen en jongeren versterken, in de eerste plaats van de meest kwetsbaren onder hen. Net zij hebben te lijden onder de coronacrisis. Doel is dat ze opnieuw zelfvertrouwen krijgen en weer geloven in hun eigen kunnen en in de toekomst. Ook projecten die duurzame vormen van verbinding, solidariteit en toenadering tot stand brengen, komen in aanmerking. Uiterste indiendatum is 9 september 2020.

Alle info over deze projectoproep

Lokale partnerschappen voor jongeren

De ESF-oproep Lokale partnerschappen voor jongeren wil de positie van jongeren in de samenleving en op de arbeidsmarkt versterken. Met de oproep wil ESF daarom in heel Vlaanderen bottom-up initiatieven stimuleren die partnerschappen op lokaal niveau tot stand brengen en die de effectiviteit van de begeleiding en ondersteuning van (kwetsbare) jongeren vergroten. Deadline is 30 september 2020.

Lees meer over deze projectoproep

Proeftuinen sociale netwerking en participatie voor inburgeraars

Doel van deze ESF-oproep is om het integratieproces van inburgeraars te versnellen en verbeteren. Daarbij focust ESF in het bijzonder op het aspect sociale netwerking en participatie als voorwaarde voor een geslaagd integratieproces. Beide kunnen op verschillende manieren worden versterkt: via buddywerking, stage, introductie in vrijwilligerswerk, taalstages, kennismakingstraject cultuur-, jeugd-, sportvereniging, woonzorgcentrum, lokaal dienstencentrum of buurtwerking. Projecten indienen kan tot uiterlijk 16 oktober 2020.

Ontdek meer over deze projectoproep