Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Nieuw reservatiesysteem en nieuwe website voor de ULDK

Vanaf 1 februari kunnen jeugdverenigingen via het nieuwe reservatiesysteem hun tenten voor deze zomer aanvragen. De aanvraagperiode voor de zomer van 2024 loopt van 1 februari tot en met 19 februari 2024. De Uitleendienst Kampeermateriaal voor de Jeugd (ULDK) wil met het nieuwe systeem zorgen voor een betere dienstverlening op maat van de verenigingen.

Aanvraagperiode verschoven naar februari

Vroeger moesten jeugdverenigingen net na de herfstvakantie hun tenten aanvragen voor het zomerkamp van het jaar erop. Sinds dit jaar werkt de Uitleendienst Kampeermateriaal voor de Jeugd (ULDK) met een nieuw systeem. De aanvraagperiode voor de zomer van 2024 wordt gespreid over een drietal weken en loopt van 1 februari tot en met 19 februari 2024.

tenten ULDK

Gebruiksgemak en digitalisering

Doordat de aanvraagperiode later valt, krijgen verenigingen meer tijd om alle nodige informatie voor de aanvraag te verzamelen. Wie nog geen definitieve kamplocatie heeft, mag die zelfs na 20 februari nog invullen. Alle andere aanvraaggegevens moeten wel ten laatste op 19 februari ingediend worden.

Door over te schakelen naar een automatische tentenverdeling kan de ULDK de tentenpuzzel een pak sneller leggen. Dat is goed nieuws voor de aanvragers, want die zullen al op 4 maart 2024 weten hoeveel tenten ze krijgen voor hun zomerkamp.

De ULDK kiest hiermee ook voor een eerlijkere verdeling van tenten. Iedereen die een volledige aanvraag heeft ingediend vóór de deadline krijgt tenten.

Hoe reserveer je tenten?

Surf naar de nieuwe website en meld je aan om je tenten te reserveren.

Is je vereniging nog niet geregistreerd en wil je tenten reserveren bij de ULDK? Passeer dan langs het Verenigingsloket om je vereniging te registreren.

Bekijk zeker deze instructievideo waarin alle stappen uitgelegd worden.

Ontdek de nieuwe website van de ULDK

Reserveer nu je tenten!