Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Nieuwe zoekmodule met inspirerende voorbeelden voor kunstopdrachten

Uit onderzoek blijkt dat de actoren die betrokken zijn bij kunstopdrachten in de (semi-)publieke ruimte nog steeds heel hard zoekende zijn, zowel de ervaringsdeskundigen als de nieuwkomers. Omwille van de grote vraag naar inspirerende voorbeelden liet het platform Kunst in Opdracht een zoekmodule bouwen.

vlaggenlijn met doorzichtige glazen vlagjes voor blauwe lucht met witte wolken

In deze databank vind je een aantal inspirerende voorbeelden die toekomstige opdrachtgevers een waaier aan mogelijkheden toont van wat kunst in opdracht kan zijn.  

Via de zoekfilter of de kaart kun je eenvoudig maar gericht zoeken, bijvoorbeeld op context of kunstbudget. Je kunt zowel de mogelijke verschijningsvormen van een kunstopdracht in de (semi-)publieke ruimte als de meer pragmatische aspecten van zo’n kunstopdracht consulteren. Als je de filter 'opdrachtgever' gebruikt, zul je zien dat die alle maatschappelijke sectoren bestrijkt. De databank bevat projecten die onder het toepassingsgebied van het decreet Kunst in Opdracht vallen, maar evenzeer projecten die geen wettelijke basis kennen voor het opstarten van een traject Kunst in Opdracht. 

Het platform Kunst in Opdracht zal in de toekomst aan de hand van thema-artikels ook bepaalde tendensen en relevante invalshoeken op de materie aankaarten. Hierbij zullen meerdere projecten worden toegelicht. 

Afbeelding: Partoprenon van Honoré d'O - Deinze