Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Videogame brengt Ensors kunst tot leven

Ontdek iconische schilderijen van James Ensor in het zoek- en vindavontuur 'Please, Touch The Artwork 2'. Het spel volgt een verdwaalde skeletschilder die zijn weg naar huis zoekt in James Ensors universum en onderweg verborgen voorwerpen verzamelt voor de merkwaardige inwoners. Begin volgend jaar beschikbaar voor pc en mobiele apparaten.

4 unieke werelden

De game dompelt spelers onder in de fascinerende wereld van de beroemde kunstenaar James Ensor. In vier verschillende werelden, telkens gevuld met de betoverende kunstwerken van Ensor, ontdek je verborgen schatten en ontrafel je de mysteries van zijn beroemde schilderijen. Het spel doet denken aan het geliefde 'Waar is Wally?'-concept. Onderweg los je puzzels op en repareer je gaten en scheuren in de schilderijen. Met een luchtige en speelse aanpak is het spel geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor, een Belgische pionier in de moderne kunst, overleed. Het Ensorjaar volgend jaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester.

Studio Waterzooi ontwikkelde de game in het kader van het EU-voorzitterschap 2024 met steun van ons departement. Het eerste grote soloproject van Studio Waterzooi, 'Please, Touch The Artwork', ontving verschillende prijzen en internationale nominaties.

Benieuwd? Bekijk hieronder alvast de trailer van het spel dat begin 2024 beschikbaar is voor pc en mobiele apparaten.