Overslaan en naar de inhoud gaan

CULTURE TALKS

CULTURETALKS _ campagnebeeld

Wat

Op het jaarlijkse evenement CULTURE TALKS brengt het Departement Cultuur, Jeugd en Media partners en experten uit culturele sectoren en creatieve industrieën samen met academici en beleidsmakers. In dialoog zoeken we antwoorden op de huidige en toekomstige uitdagingen waarmee de brede cultuursector geconfronteerd wordt.
 

Waarom

Het cultuur- en medialandschap is voortdurend in beweging. De niet-aflatende stroom van sociale, maatschappelijke, economische en technologische veranderingen stelt de creatieve sectoren telkens voor nieuwe uitdagingen. Dat vraagt een grote mate van flexibiliteit, verbeelding en vernieuwingszin.

Met CULTURE TALKS focussen we op innovatie en digitalisering om van daaruit (beleidslijnen) te trekken naar het cultureel ondernemerschap en de internationale uitstraling van ons culturele en creatieve veld.

CULTURE TALKS wil grenzen verleggen en er toe bijdragen dat zowel het beleid als de creatieve en culturele sectoren zichzelf blijven in vraag stellen en heruitvinden. Daarbij wordt onder meer gefocust op innovatie, digitalisering, cultureel ondernemerschap en internationalisering.

Een uniek thema voor elke editie

Elke editie van CULTURE TALKS krijgt een eigen thema. Zo focust het evenement telkens op een thema dat een groeiend belang kent in het cultuur-en medialandschap. Het thema van de eerste editie was commons. CULTURE TALKS Commons onderzocht de meerwaarde van commons voor cultuur en media en de impact op het beleid. 

Dit was Culture Talks 2022 - Commons

De eerste editie van CULTURE TALKS zoomde in op het potentieel van een common cultuurbeleid. De meerwaarde van commons voor cultuur en media en de impact op het beleid werden onderzocht.

Als curator van CULTURE TALKS Commons presenteerde Pascal Gielen, hoogleraar Cultuursociologie (Universiteit Antwerpen) en expert in cultural commons, een praktijkgericht programma dat antwoord trachtte te bieden op de vraag 'Hoe maken we ons cultuurbeleid commons proof?'

Drie internationale gastsprekers deelden hun inzichten:

PowerPointpresentaties van de gastsprekers

 

In de namiddag vonden vier parallelle workshops plaats: