Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Projectoproep rond culturele samenwerking met Quebec

Werk je in de culturele sector en wil je graag een project realiseren samen met een partner uit de Canadese regio Quebec? Aarzel dan niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 22 januari 2024 in.

Vlaanderen en Quebec hebben al lang een overeenkomst rond culturele samenwerking. Onderdeel van die overeenkomst is een driejaarlijkse projectoproep om culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide regio’s te stimuleren. Culturele actoren uit Vlaanderen en Quebec die samen een project opzetten, kunnen daarvoor een subsidie krijgen. 

Foto van het project 'In correspondence', een samenwerking tussen BRONKS en Le Carrousel

Focus op duurzaamheid

Voor de projectoproep 2024-2026 zetten we verder in op de thema's podiumkunsten en digitale kunst. Daarbij focussen we op de duurzaamheid van de projecten, met bijzondere aandacht voor duurzame innovatie en ecologische verantwoordelijkheid.

Je project kan verschillende vormen aannemen en wordt door beide regio's gesubsidieerd. Per project voorziet de Vlaamse overheid maximaal 10.000 euro, de overheid van Quebec maximaal 12.500 Canadese dollar. Je project vindt plaats tussen 1 mei 2024 en 30 april 2026.

De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector. De uiterste indiendatum is 22 januari 2024.

Foto: Deze foto komt uit het project 'In correspondence', een samenwerking tussen BRONKS en Le Carrousel - laureaat projectoproep Vlaanderen-Quebec 2021-2024.