Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdbestuur en buitendiensten

Departement Cultuur, Jeugd en Media

Het hoofdbestuur van het Departement Cultuur, Jeugd en Media bevindt zich in de Simon Bolivarlaan in Brussel.

Depot Collectie Vlaamse Gemeenschap

De Collectie van de Vlaamse Gemeenschap is een kunstcollectie van meer dan 18.000 kunstwerken die deels eigendom is van de Belgische Staat en deels van de Vlaamse Gemeenschap. De werken die niet uitgeleend of in bewaring gegeven zijn aan musea en andere openbare instellingen worden in het depot in Vilvoorde bewaard.

Kasteel van Gaasbeek

Een uniek historisch huis in Lennik met een rijke collectie die er organisch mee vergroeid is. Als museum creëert het Kasteel van Gaasbeek regelmatig tentoonstellingen in samenwerking met kunstenaars. Deze projecten combineren geschiedenis, erfgoed, kunst, verhalen en theater op een sfeervolle en interactieve manier. Het Kasteel van Gaasbeek werd op 1 januari 1993 opgericht als Dienst afzonderlijk beheer.

Landcommanderij Alden Biesen

Een kasteelcomplex te Bilzen, gebouwd door de Duitse ridderorde, dat fungeert als cultuurcentrum met een historische en Europese werking en als congrescentrum. Cultuur- en congrescentrum van de Vlaamse Gemeenschap Landcommanderij Alden Biesen werd op 1 januari 1995 opgericht als Dienst afzonderlijk beheer.

Uitleendienst Kampeermateriaal

De Uitleendienst Kampeermateriaal voor de Jeugd (ULDK) te Zaventem staat in voor de verhuur van tenten aan jeugdverenigingen en werd op 1 januari 2009 opgericht als Dienst afzonderlijk beheer.

Frans Masereel Centrum

Door het ondersteunen van beeldende kunstenaars, het organiseren van masterclasses en tentoonstellingen en het ontsluiten van de collectie stimuleert het Frans Masereel Centrum het gebruik van het medium grafiek in de hedendaagse kunsten. Het Frans Masereel Centrum is op 1 januari 2019 opgericht als Dienst afzonderlijk beheer.

Roger Raveelmuseum

Het Roger Raveelmuseum is een monografisch museum in Zulte (Machelen), ontworpen door Stéphane Beel. Het museum is gewijd aan het werk van Roger Raveel. Naast het conserveren en ontsluiten van de eigen vaste collectie worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Het Lijsternest

Het huis dat schrijver Stijn Streuvels in 1905 in Ingooigem (Anzegem) liet bouwen is beschermd, evenals de omliggende tuin en het landschapszicht. Het Lijsternest heeft een museale werking en fungeert ook als schrijversresidentie. 

Vlaams Cultureel Centrum Voeren

Het VCC Voeren stelt ruimten ter beschikking en verleent diensten aan de Nederlandstalige organisatoren van sociaal-culturele activiteiten in Voeren.