Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultureelerfgoeddecreet: internationale tussenkomst

Wat

Een tussenkomst voor internationale uitwisseling dient als financiële ondersteuning voor cultureel-erfgoedorganisaties waarvan één of meerdere medewerkers voor een langere periode werk- en leerervaring in het buitenland zullen opdoen.

Je kan op de subsidie een beroep doen om te herbronnen, in te werken in internationale ontwikkelingen, afstand te nemen van de dagdagelijkse werking en nieuwe inzichten op te doen.

Eenmalige/kortstondige deelnames aan bv. internationale conferenties of netwerkmomenten zonder actieve bijdrage komen niet in aanmerking.

De Vlaamse overheid wil met de tussenkomsten een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de specifieke competenties en het vakmanschap van diverse erfgoedwerkers in de sector zoals onderzoekers, curatoren, publiekswerkers, restauratoren enz.

Voor wie?

Een cultureel-erfgoedorganisatie die structureel binnen het Cultureelerfgoeddecreet gesubsidieerd wordt of beschikt over een kwaliteitslabel op basis van het Cultureelerfgoeddecreet, kan een aanvraag indienen.

Internationale tussenkomst

Voorwaarden en indiendata