Overslaan en naar de inhoud gaan

Residenties digitale cultuur

De Vlaamse overheid heeft een overeenkomst met twee residentieplekken die werken op de snijlijn tussen kunst, cultuur, media, wetenschap en technologie. Tot in 2022 konden kunstenaars, (digitale) makers, game-ontwikkelaars of onderzoekers in de Vlaamse cultuur- of mediasector een residentietoelage aanvragen voor onderstaande plekken.

De subsidieregeling residenties digitale cultuur loopt echter af in 2023. Er zal dus geen nieuwe oproep meer gelanceerd worden. 

Residenties Digitale Cultuur 2023

Winnie Huang en Tom Bogaert werden geselecteerd voor een residentie in 2023. Muzikante en componiste Winnie Huang trekt in 2023 naar het Experimental Media and Performing Arts Center (EMPAC) in Troy (New York). EMPAC is een  programma dat makers ondersteunt en samenwerkt in het onderzoek en de productie van complex nieuw werk.  

Kunstenaar Tom Bogaert gaat in residentie bij het Ars Electronica Futurelab in Linz, Oostenrijk. Het Ars Electronica Futurelab is een atelier en laboratorium voor kunst en onderzoek. 

De samenwerking met Medialab Matadero in Madrid werd stopgezet. 

Specifiek voor kunstenaars zijn er ook residentiebeurzen die je kunt aanvragen voor een residentie waarmee de overheid al dan niet een overeenkomst heeft. 

Meer info of hulp nodig?

Inhoudelijke vragen | Vragen over een lopend dossier in KIOSK | Technische vragen over KIOSK

Gebruik het contactformulier