Overslaan en naar de inhoud gaan

Experimental Media and Performing Arts Center - New York

Het Curtis R. Priem Experimental Media and Performing Arts Center is een gerenommeerd kunstencentrum dat wetenschappelijke ontdekkingen en technologische en artistieke innovatie samenbrengt om zo nieuwe onderzoeksdomeinen aan te boren en te ondersteunen. Het centrum bevindt zich in upstate New York op de campus van het Rensselaer Polytechnic Institute.

EMPAC ontvangt het hele jaar door kunstenaars en onderzoekers om werk te creëren en te presenteren. EMPAC ondersteunt residenties op alle gebieden van time-based arts, waaronder muziek, dans, theater en beeldende kunst. EMPAC beschikt over een state of the art gebouw dat 4 zalen samenbrengt (een theater met 400 zitplaatsen, een concertzaal met 1.200 zitplaatsen en 2 flexibele black box studios). EMPAC beschikt ook over talrijke kleinere studio’s en laboruimtes, alles onder één dak. Al deze ruimtes kunnen onafhankelijk van elkaar en tegelijkertijd gebruikt worden, waardoor het centrum zowel evenementen kan organiseren en ruimte kan ter beschikking stellen aan onderzoek en residenties.

Residentie EMPAC

Ondersteuning

Residenten verblijven in een appartement op wandelafstand van EMPAC, ze kunnen gebruikmaken van state-of-the-art faciliteiten en krijgen steun van het curatorenteam en van experten in audio, video, interactieve interfaces en podiumtechnologieën. Het residentieprogramma biedt een omgeving die de realisatie van complexe werken ondersteunt vanaf de prille beginfase tot de eindfase. 

EMPAC is een  programma dat makers ondersteunt en samenwerkt in het onderzoek en de productie van complex nieuw werk. De organisatie voorziet niet in een trainingsprogramma waar men nieuwe technieken kan leren. Van makers wordt verwacht dat ze een basiskennis hebben van de technologieën die ze willen gebruiken in hun werk. 

Hoe aanvragen

De subsidieregeling residenties digitale cultuur loopt af in 2023. Je kunt dus geen nieuwe aanvraag meer indienen. 

Meer info of hulp nodig?

Inhoudelijke vragen | Vragen over een lopend dossier in KIOSK | Technische vragen over KIOSK

Gebruik het contactformulier